Erdogan nagy fekete autóban, telefonálás közben mentette meg egy öngyilkosjelölt életét

ÉLET
2015 december 26., 10:58
comments 120


Recep Tayyip Erdogan konvoja épp az iszambuli Boszporusz-hídon haladt keresztül, amikor a török elnök emberei arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi épp öngyilkosság elkövetésére készül - adta hírül a Dogan török hírügynökség. A családi krízisben lévő férfi a híd korlátján túl azzal fenyegetett, hogy a mélybe veti magát. Amikor a konvoj megjött, a rendőrök állítólag már két órája próbálták lekönyörögni a férfit a hídról. 

Az elnök öltönyösei meggyőzték a férfit, hogy szándékát beszélje meg előbb az elnökkel, aki a túloldalt az autójában várakozik. Ez sikerült is; a férfit odakísérték az elnöki autóhoz, ahol váltott pár szót a közben végig az autóban ülő és telefonáló Erdogannal, és a hírek szerint végül nem lett öngyilkos. Sőt, az AP szerint az elnök "segítséget" is ígért neki.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.