Meghalt Lemmy

GYÁSZ
2015 december 29., 06:24
comments 239

December 28-án, 70 éves korában meghalt a Motörhead basszusgitárosa, énekese, frontembere, alapítója és egyedüli állandó tagja, Ian Fraser Kilmister, közismert nevén Lemmy. Két nappal halála előtt tudta meg, hogy a rák ritka, különösen agresszív formájában szenved. Los Angeles-i otthonában, családja körében, kedvenc videójátéka előtt ülve érte a halál, jelentette be ma hajnalban az együttes Facebook-oldalán

photo_camera

"Harcos volt és legenda - írta Ozzy Osbourne a halál hírére a Twitteren. - Találkozunk odaát."

"Rengesd meg a mennyországot, barátom" - üzente Gene Simmons a Kissből.


Lemmy 1945 karácsony estéjén született az angliai Stroke-on-Trentben. Először a Hawkwindben játszott, aztán 1975-ben megalapította a Bastard nevű együttest, amit nem sokkal később átnevezett Motörheadre. 

Az együttes az elkövetkező évtizedekben 22 stúdióalbumot adott ki; az első átütő sikert az Ace of Spades-zel érték el, ami a 4. helyig jutott a brit listákon. 

Az együttes hivatalos oldalán azt üzente a rajongóknak: 

"Hallgasssatok hangosan Motörheadet, hallgassatok hangosan Hawkwindet, hallgassátok Lemmy zenéjét HANGOSAN.

Igyatok egyet, vagy többet. 

Meséljetek történeteket. 

Ünnepeljétek azt az ÉLETET, amit ez a kedves, csodálatos ember maga is olyan lelkesen ünnepelt. 

Ő PONTOSAN EZT AKARNÁ."


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.