Kétmilliárd eurót szán a Mercedes a Tesla kicsinálására

gazdaság
2016 január 03., 09:19
comments 256
A pletykák szerint a Mercedes elektromos autói a frankfurti autószalonon bemutatott konceptautóra, az IAA-ra hasonlíthatnak majd.
photo_camera A pletykák szerint a Mercedes elektromos autói a frankfurti autószalonon bemutatott konceptautóra, az IAA-ra hasonlíthatnak majd.

A rendszerint eléggé jólértesült és az autóiparba mélyen beágyazott osztrák autós újságíró és autóipari jövőmondó, Georg Kacher értesülései szerint a Mercedes hamarosan elindíthatja

kétmilliárd eurós nagyprojektjét,

az Ecoluxe-ot, aminek a célja nem kevesebb, mint az, hogy a Mercedes legyen a világ vezető elektromosautó-gyártója, letaszítva a trónról a Tesla Motorst, Elon Musk vállalatát.

A cég igazgatótanácsa nemrégiben hagyta jóvá az elektromos autók platformjául szolgáló EVA terveket, így Kacher értesülései szerint 2018-ban már ki is gurulhat az első, teljesen elektromos Mercedes, egy, a mostani C és E osztály közé belőhető szedán, illetve egy GLC és GLE közti crossover. Karcher értesülései szerint ezeket a modelt egy teljesen elektromos S osztályú modell és egy terepjáró követheti.

Azt, hogy hogyan néznek majd ki a Mercedes elektormos autói, talán még a gyárban se tudják. A brit Car magazin szerint az idei frankfurti autószalonon bemutatott IAA koncepcióautóhoz hasonlíthatnak majd. (Via Jalopnik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.