Zacher Gábor szerint az alkoholista-utánpótlás sikeresebb a Puskás Akadémiánál

Egészségügy
2016 január 03., 08:51
comments 375

Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle", mondta az M1 reggeli műsorában Zacher Gábor toxikológus. Mint mondta, évente 30 ezren halnak meg alkohollal kapcsolatos betegségekben.

Zacher szerint a 800 ezer alkoholistán túl van még 2,5 millió ún. nagyivó is az országban, vagyis szinte minden család érintett a problémában. A nagyivók és az alkoholisták közti különbség az, hogy az alkoholizmus nem az elfogyasztott alkohol mennyiségén múlik, hanem azon, hogy az ivás szokásként mennyire része a mindennapi életnek.

Zacher szerint probléma, hogy Magyarországnak nincs alkoholstratégiája, nincs megelőzést szolgáló program.

Ezzel szemben léteznek államilag szponzorált, alkoholfogyasztást népszerűsítő kampányok, meg pálinkaszabadságharc, de ezt már én teszem hozzá, nem Zacher. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.