Eszetlen nagy hisztit csaptak az izraeli utasok, akik nem voltak hajlandóak palesztinokkal egy gépen utazni

külföld
2016 január 05., 20:40
comments 447

Vasárnap csak 90 perces késéssel tudott felszállni az Aegean Airlines Athénból Tel-Avivba tartó járata, mert az izraeli utasok egyszerűen nem voltak hajlandóak palesztinokkal együtt utazni, ezért elkezdtek fenyegetőzni, hogy leszállnak a gépről.

A légitársaság szerint az utasok egy csoportja rendkívül hangosan és kitartóan azt kezdte követelni, hogy a velük utazó két izraeli arabot biztonsági okokból külön ellenőrizzék. Mikor a rendőrség átnézte a palesztin utasok iratait, nem találtak semmi gyanúsat. Aegean Airlines szóvivője szerint egyiküknek volt érvényes izraeli útlevele, a másikuk pedig érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezett. Ugyanakkor szerencsétlennek nevezte, hogy a bőrszínük alapján kellett ellenőrizniük az utasaikat, de első a biztonság.

Ettől azonban a többiek még dühösebbek lettek. Elhagyták a helyeiket, és a végül már 60-70 utas követelte, hogy engedjék kiszállni a gépből. Erre a pilóta közölte, hogy aki nem érzi magát biztonságban, nyugodtan elhagyhatja a fedélzetet.

Ekkor a helyzet már annyira kínos volt, és a két palesztin utas is annyira rosszul kezdte érezni magát, hogy inkább ők szálltak le a gépről. Őket végül a légitársaság kompenzálta a kellemetlenségekért, de csak hétfőn repültek tovább Izraelbe az El Al egyik járatával. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.