Fiatal nőkre vadásztak csoportokba verődött férfiak szilveszter este Hamburgban és Kölnben

bűnügy
2016 január 05., 05:38
comments 934

"Kinézetük alapján az észak-afrikai, arab térségből származó" fiatal férfiak támadtak meg szilveszter éjszaka fiatal nőket Kölnben, fogalmazott a helyi rendőrfőnök, Wolfgang Albers, aki szerint a "bűnelkövetés új dimenzióját" mutatták meg az elkövetők.

Az 5-15 fős csoportokba verődött, erősen ittas férfiak nőket raboltak ki, de emellett még szóban, tettlegesen és szexuálisan is bántalmazták őket. Hatvan bűncselekményt jelentettek be, köztük egy szexuális erőszakot, de többen számoltak be arról, hogy a férfiak fogdosták őket. A férfiak egy ezerfős csoporthoz tartoznak, akiket a kölni rendőrfőnök szerint már egy ideje figyelnek a kölni pályaudvar körül megszaporodott rablások miatt.

Hamburg szórakozónegyedéből hasonló esetekről számoltak be.

(Faz, Bild)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.