Francia ultrák tévedésből egy vadidegen férfi esküvőjét dúlták fel

külföld
2016 január 06., 17:42
comments 120

A francia első osztályban szereplő Saint-Etienne tíz ultrája állt bíróság elé, mert megszálltak és feldúltak egy esküvőt. Egy korábbi szurkolótársukon akartak bosszút állni, aki időközben átállt az ellenséghez, az Olympique Lyon-hoz. 

Csupán annyit rontottak el, hogy rossz férfit néztek ki, a házasodó férfinak csak a vezetékneve volt azonos a futballszurkolóéval. Így miközben a Denicé-i templomban, ahol összesen háromszáz vendég gyűlt össze, tartott a ceremónia, a közelben lévő kibérelt kastélyban bukkant fel a néhány dühös ultra. Ide szervezték ugyanis a ceremóniát követő lakodalmat. 

Alaposan felforgattak mindent, a bátermet vasrudakkal verték szét, törték az üvegeket, a hangfelszerelést, tönkretették az ételt is. Közben pedig a Saint-Etienne zöld színeit fújták fel több helyre. A kastélyszálló személyzete döbbenten és rémülten nézte az akciót. 

A csapatot később egy elcsípett rendszámtábla miatt sikerült megtalálni. Akár öt és tíz év közötti börtönt is kaphatnak, mivel bűnszervezetként kezelik őket. Többen az elkövetők közül korábban már álltak bíróság előtt, sportesemények előtt és után elkövetett erőszakos cselekedetekért. 
>Ügyvédjük szerint hülyeségbe keveredtek, amit mind megbántak. A házaspár amúgy százezer euró kártérítést kér a károk miatt. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.