Csoportos nemi erőszak gyanúja miatt tartóztattak le három szír férfit

külföld
2016 január 08., 11:49
comments 691

A három szír férfit Németország déli részén, a svájci határ közelében, Weil am Rhein városában vették őrizetbe, mert a gyanú szerint csoportosan megerőszakoltak két német tinédzserlányt.

A bűncselekmény még szilveszter estéjén történt, a két áldozat 14, illetve 15 éves. 

Az ügyészség szerint a két lányt órákon át tartották fogva a 21 éves szír férfi Friedlingen falujában lévő otthonában, és ott többször megerőszakolták őket. 

A vádlottakat még napokkal ezelőtt őrizetbe vette a rendőrség, de ez csak csütörtök este derült ki. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az áldozatok kilétét, viszont keresnek még egy negyedik feltételezett elkövetőt, aki az egyik letartóztatott férfi 15 éves testvére lehetett. 

A gyanúsítottak nem menedékkérők, a 21 éves férfi és testvére régóta Németországban él, míg a két 14 éves gyanúsított közül az egyikük Hollandiában, másik pedig Svájcban él. 
Az ügyészség szerint a történteknek nincs köze a Kölnben és más német városokban tapasztalt bűncselekményekhez. Kölnben több mint 120 feljelentés történt eddig, Hamburgban pedig több mint ötven. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.