Az USA szerint az orosz bombázások csak serkentik a migrációt

Tbg
háború
2016 január 09., 13:03
comments 290

Az orosz légitámadásoknak csak mintegy harmada célozza az Iszlám Állam állásait, a többi mellémegy. 

Az amerikaiak szerint ennek is köszönhető, hogy nemhogy csökkenne a menekültáradat a polgárháborús konfliktusba süllyedt Szíriából a szövetségesek beavatkozása után, hanem éppen ellenkezőleg.

Az oroszok eddig ötezerszer bombáztak Szíriában szeptember 30 óta, ám a légicsapások hetven százaléka nem az ISIS-t, hanem a Bassár el-Aszad elnök ellen harcoló lázadó csoportokat találta el. 

Az amerikaiak nem értik, mik az oroszok szándékai a rendkívül pontatlan találati aránnyal, amely csak részben javult azután, hogy már ősszel szóvá tette ezt az amerikai fél és segélyszervezetek.

A Retuersnek nyilatkozó, nevét nem vállaló amerikai magas rangú tiszt szerint ez hozzájárul ahhoz, hogy még mindig sokan menekülnek a háború, és most már az éhínség által is sújtott országból.

Az Amnesty International szerint szeptember 30 és november 29. között kétszáz civillel végeztek orosz légitámadások, ám ezt az orosz hadsereg tagadja. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.