Németországi menekültszállón élt a férfi, aki Párizsban egy késsel tört volna be egy rendőrségre

külföld
2016 január 10., 16:44
comments 241

A német rendőrség jelentése szerint a férfi, aki csütörtökön egy késsel próbált meg betörni egy párizsi rendőrségre a Charlie Hebdót ért támadás első évfordulóján egy németországi menekültszálláson lakott. 

A férfit a francia rendőrök a helyszínen agyonlőtték. Öngyilkos merényleteknél használt mellény is volt rajta, de utólag kiderült, hogy nem igazi, azaz robbantani nem tudott volna. 

Kilétéről még mindig nagyon keveset tudni, de az kiderült, hogy egy menedékkérők számára fenntartott szálláson élt Észak-Rajna-Vesztfália tartományában. 

A német hatóságok szombat éjjel szállták meg a szállót Recklinghausen városában. Azt egyelőre nem árulták el, hogy a férfi regisztrált menedékkérő volt-e Németországban. 

A német és a francia hatóságok szoros együttműködésben vizsgálják a történteket. Feltehetően tunéziai származású volt a tettes, de a német sajtóban az jelent meg, hogy a férfinak négy különböző személyazonossága is volt, köztük egy marokkói. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.