Öt év után szabadult ki a tálibok fogságából egy kanadai férfi

külföld
2016 január 11., 19:24
comments 148

Stéphane Dion kanadai külügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy kiszabadították a tálibok fogságából Colin Rutherfordot. A férfi még 2010-ben ejtették túszul, mikor Afganisztánba utazott nyaralni. Majd 2011-ben feltűnt a tálibok egyik videóján is.

photo_camera

A kanadai külügyminiszter megjegyezte, hogy rendkívül hálásak azért a segítségért, amit Rutherford kiszabadítása során kaptak. Külön köszönetet mondott a katari kormányzatnak is.

Elmondta, hogy férfi hamarosan visszatérhet Kanadába, hogy ott újra találkozhasson a családjával. Rutherford anyja szerint fiát a történelem és az utazás iránti szeretete vitte az országba. A férfi bátyja utólag elismerte, hogy Afganisztán nem volt valami bölcs választás. (Via CBC.ca)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.