Pistorius az alkotmánybírósághoz fordul, miután elítélték szándékos emberöléséért

külföld
2016 január 11., 18:00
comments 131

A paralimpiai bajnok futót a dél-afrikai fellebbviteli bíróság tavaly decemberben találta bűnösnek szándékos emberölés miatt. Oscar Pistorius védői most az alkotmánybíróság elé vinnék az ügyet, hogy vizsgálják felül a gyilkosságot kimondó ítéletet.

Oscar Pistorius 2013 februárjában több lövéssel megölte barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítólag betörőnek nézte. Ezért 2014-ben Pistoriust elsőfokon gondatlan emberölés miatt 5 év börtönt kapott. Októberben már arra is engedélyt kapott, hogy házi őrizetben töltse le büntetését. Az ügyészség azonban súlyosbításért fellebbezett, amit tavaly decemberben a bíróság jóvá is hagyott.

Pistorius ügyvédje szerint a fellebbviteli bíróság decemberben alapvető hibákat követett el, mikor visszavonta az alsóbb szintű bíróság megállapításait. Szerinte az ügy azon múlik, hogy a legfőbb ügyész indokoltnak látja-e, hogy a fellebbezésük az alkotmánybíróság elé kerüljön. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.