Szijjártó: A magyar kormány azt mondja, amit gondol, és azt teszi, amit mond

POLITIKA
2016 január 17., 10:10
comments 374

Jobb később, mint soha.” -ezzel reagált Szijjártó Péter az osztrák kancellár szombati nyilatkozatára, miszerint Ausztria ideiglenesen felfüggeszti Schengent, azaz fokozott ellenőrzést vezet be a határain.

Szijjártó ebből arra a következtetésre jutott, hogy „a velünk szembeni kritikák alaptalanok voltak, csak a magyar út járható. Az illegális bevándorlóknak nem egy új európai életet kell adnunk, hanem abban kell segítenünk, hogy a régi életüket visszakaphassák a szülőföldjükön.

A magyar külügymiszter úgy látja, hogy Európa egy éven keresztül az úgynevezett politikai korrektség foglya volt,de ez a politikai korrektség valójában inkorrektség, mert nem arról beszél, amit mindenki lát, elhallgatja a valóságot, és megbélyegzi azokat, akik az igazat mondják. Szerinte ezzel szemben magyar kormány a kezdetektől azt mondja, amit gondol, és azt teszi, amit mond

Werner Faymann és az európai vezetők azért nem úszták meg ennyivel, a magyar külügyminiszter közleményében hozzátette, hogy „az osztrák kancellár alattomos zsarolását, miszerint, aki nem akar bevándorlókat befogadni, kevesebb EU-s forrást kapjon, határozottan visszautasítjuk. Magyarország teljesítette azokat a feltételeket, amelyek alapján jogosult az uniós forrásokra, ehhez az illegális bevándorlásnak semmi köze sincs.”

Szerinte ha az európai vezetők egymás zsarolásával töltik az idejüket, akkor gyengítik Európát, ezt pedig megengedhetetlennek és elfogadhatatlannak tartja. Különösen válságokkal terhelt időszakban. (MTI/OS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.