„Mi vagyunk a tulok, csíra, paraszt taxisok” – A legjobb szövegek a taxistüntetés fb-oldaláról

INTERNET
2016 január 18., 11:03
comments 572

Nem, én nem fogok mindenféle általános következtetéseket levonni a magyarokról pár fb-komment alapján, a most folyó taxistüntetés fb-oldala nem reprezentál semmit. Annyi van, hogy az ott fortyogó pár tucat, pár száz vagy pár ezer embert aktuálisan sokkal szórakoztatóbb olvasni, mint a legtöbb online sajtóterméket. Mutatom, hogy miért:

Anyázás? Seggfejezés? Ugyan már, a vitapartnert a megunt klasszikusoknál sokkal jobb jelzőkkel is lehet illetni:

„Most hogy így nézlek pont úgy nézel ki mint egy hasitasi nepper! Biztosan biztonságban érezném melletted a lányom, ha te lennél az Über driver!!!!!!!”

Az új anyázás a rétegezés:

„Ki fasz vagy te hogy véleményt mondasz olyan dologrol amiről fingod nincs -->>>  Sosem értettem, hogy miért kell káromkodni, főleg írásban... De valószínűleg ez is csak egy réteg és nem felsőbbek közül :S -->>> mindenkinek azt amit érdemel ...és ne " rétegezz" te taknyos”

Az oldalon hozzászóló taxisok közül páran jól láthatólag felfogták végre, hogy ha a nagyközönség szimpátiájáért tüntetnek a Deákon, ugyanezt kell tenniük online is:

„Mi vagyunk a tulok, csíra, paraszt taxisok,csak mert Mi végre védjük a saját érdekeinket.

Ti igen magasan kvalifikált mindent tudó emberek mit csináltok?

Semmit.

Adót emelnek, puffogtok, aztán lenyelitek, több járulékot kell fizetni, lenyelitek, kevesebbet ér a pénzetek lenyelitek.

Ezek szerint nem vagytok mások mint az élet olcsó kurvái.”

Ugyanez még plasztikusabban:

„A jelenlegi 46 evemmel uzennem az osszes kis tornabol felmentett huszoneves kocsoggyereknek, aki idaig apuci penzebol tanulgatott,majd most apuci penzen valahol tolunk messze veri a faszat, es kozben qrvabuszke magara, hogy dolgozik, hogy ne ugasson bele, hogy mibol tartom el a fiamat es ne akarja elvenni a kenyeret a gyerekem szajabol, mert a torkat vagom at es elkaparom valami arokban, hogy a kornyezetet se szennyezzem nagyon a hullajaval.”

Hála istennek azért jelen van a vitában a rendszerszintű gondolkodás is! Figyeljünk föl a taxis munkájának bonyolultsága = az orvos munkájának bonyolultsága igazságra!

„Ugyan fogalmam sincs arról, hogy mivel foglalkozik, de vélhetőleg Önnek sem esne jól, ha egy minden végzettség, gyakorlat és szakértelem nélküli kontár végezné az Ön munkáját, venné el az Ön megélhetését! Esetleg tegyük fel, hogy gyermekét egy "Uber szakorvos" vizsgálná, vagy a házát "Uber mesteremberek" építenék! Természetesen ezért ők jóval kevesebb pénzt kérnek (legalább is pillanatnyilag úgy tűnik), cserébe nem fizetnek adót (tehát Ön fizeti helyettük is), nem fizetnek járulékot (tehát Ön fizeti helyettük is). Hmmm... Tényleg olcsóbb, jobb. Nos EZ a rendszer szintű gondolkodás. Szerintem.”

De minden higgadt rendszerelemzőre jut egy anyázó taxis, akinek nincs felnőttpelenkája:

„Azt vàlasztasz amit akarsz!!! Ha majd rövidesen megint taxiba kènyszerülsz, neadj isten sietnèl valahova, de csak pàr perces dolgod van, mert màr rohanni kell tovàbb a beteg anyàdèrt hogy korhàzba szàllitsd, mèg mindig azzal a taxival ès udvarias de szabàlyszegö taxisàval, amit a Te ès Anyàd èrdekèben tesz, mindenkèpp emlitsd meg a kolègàmnak hogy az Te vagy aki pocskondiàz bennünket ha vèletlenül nincs RÀNK, TAXISOKRA szükséged!!! Minden bizonnyal Te is ès Anyàd is korhàzba kerül, mert egy rendes taxis teljes szolgàltatàst nyujt az olyan kedves utasoknak mint Te!!! Nem vagyok hivö, de ezèrt biztos isten segitsègèt kèrem, hogy èn legyek akihez abban a helyzetben beülj!!! Megfogjuk szemèlyesen beszèlni az elözö pàr mondatodat!!! Kèrlek hozz magaddal felnöttpelenkàt ès hànyozacskot!!! Pelenka a sajàt mèreted legyen mert nagy-nagy szüksèged lesz rà!!! Csak legyèl akkor is ilyen közèkeny menöjenö, hogy tudjam TE vagy az!!!!”

A taxisok kritikusai szerencsére soha nem esnek a populizmus, a kulisszahasogatás és a minősített jakabandorizmus hibájába:

„amikor 5000 euroért kivitted a menekülteket az M0-ra, aztán Dunaharasztinál azt mondtad, hogy ez már Bécs, gondolom ott is fontos volt a törvény, meg az emberi szempontok. Biztos most fogyott el az a pénz, azért vagy az utcán. Minden áldott nap kéjes élvezettel nézem végig, ahogy tönkrementek, mocskos bűnöző geciládák (tisztelet a

kivételnek). Takarodjatok az utcáról a be nem jelentett demonstrációtokkal a büdös picsába.Ja, és mindez most nem azért történik, mert az Uber geci. Azért történik, mert TI vagytok gecik, ahogy voltatok mindig. Hogy a csajoknak aggódva kellett beülni éjszaka, hogy a turistát magától értetődően húztátok le, hogy egy sima koccanásnál is jött 5 másik paraszt botokkal meg viperával "megvédeni a kollégát", hogy adót csaltok, és számla nélkül mentek, hogy mocskos, büdös, 20 éves autókban kellett utazni, hogy a többi paraszttal ugattál egész úton cb-n, hogyha meg akartam állni útközben cigiért, "az már egy új cím", és a többi alávaló, visszataszító, gusztustalan húzásért, srácok. AZÉRT történik ma az, hogy bárkivel szívesebben utazunk, mint veletek.”

Akad azért olyan taxis, aki úgy dicséri a szakmáját, hogy közben nem esik túlzásokba:

„Gusztustalanul általánisitasz. A taxi több mint 100 év tapasztalata az uber 6 évével szemben. Mindenhol kihúzta a gyufát. Egyelőre még új seprő. Már vannak gondok vele. Számlát még sosem adott. A taxi néha ad.”

Egy jó vita közben pedig szinte maguktól születnek meg a molinóra kívánkozó szlogenek:

„Utastarsaim neveben kovetelem az ONLINE pentargep azonnali bevezeteset a taxis valalkozasoknak, autos tarsaim neveben a buszsav hasznalatanak tiltasat utasnelkul -->>> Vissza kell menni Nyíregyházára és ott lehet követelőzni... -->>> Soha nem voltál utas..... Előbb utazz utána ugass.”

És ez csak egy laza merítés volt, remélem hetekig fog tartani a Belvárosi Blokád!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.