Ha tehetném, most mennék hozzá az 53 éves, mackós, jóképűnek mondott Gáborhoz

életmód
2016 január 27., 10:08
comments 259
photo_camera

Egy biztos: Gábor Tétről nem haikuírásra született. Az 53 éves, 185 cm magas, erős, férfias testalkatú, kissé mackós, jó megjelenésű, biztos egzisztenciával rendelkező, külső és belső emberi értékekben gazdag, vidám és őszinte, mély érzésű, igaz szívből szeretni tudó, rendezett körülmények között élő férfi a bőségesen adagolt jelzőket annál inkább kedveli.

És nem a levegőbe beszél!

Mi lehet ugyanis erősebb indirekt bizonyíték a biztos egzisztenciára, mint hogy a Rábaközi Magazin január 22.-én megjelent számában fantasztikus terjedelmű társkereső hirdetést adott föl? Hősünk cikkhosszúságú prózai hömpölygéssel keresi az Igazit, vagyis egy egyedülálló, hűséges, megbízható, nem karriermániás, nem anyagias, földön járó, egyszerű, szerény, józan gondolatvilágú, életvidám hölgyet.

Elgondolkoztál valaha életedben úgy igazán, hogy milyen lenne az ideális partner neked? 

Nem, nem úgy nagy vonalakban, hogy "bárki, aki hajlandó lefeküdni velem" vagy "vicces, baromi gazdag szexmasina", hanem egészen pontosan, a legapróbb részletekig definiálva a testi és lelki tulajdonságait? Ha meg is tetted volna, Marczali Gáboréhoz mérhető aprólékossággal szinte garantáltan nem. Gábor ugyanis - egy életünk van, minek falmellékieskedjük el, nem igaz? - nem adja alább a 12-37 jelzővel körülírható tökéletességnél. Na persze ő maga sem egy tőmondattal leírható Sima Jóska mint az a hirdetés első, 15 soros bekezdéséből kiderül.

A fantasztikus hirdetés nem egyszerűen megható, de - felteszem a szerző akarata ellenére - igazi műalkotássa is válik. A magány, a bizonytalanság, a félelem és az ember fejében rajzó furcsa gondolatok nagyerejű lenyomatává. Kicsit olyan, mintha Hrabal egyik elbeszélői hangja nem besörözött, hanem beszpidezett volna, és csak mondaná és mondaná. Közben simán elmenne Örkény-novellának is.

Ha él ember Magyarországon, aki tiszta lélekkel állhat az Úr elé és mondhatja, hogy "én nem árultam zsákbamacskát", akkor Marczali Gábor az.

Nálam jobban senki sem drukkol neki, hogy a Mű célba találjon, és valahol Tét közelében, mondjuk Felpécen, Mérgesen, Lászlóban vagy Szerecsenyen egy mediterrán típusú, kimondottan szép arcú, vonzóan csinos, elegáns, intelligens, jólelkű, jóakartú, őszinte, megértő, gyengéd, érzékien romantikus, temperamentumos, imádni valóan kedves, 30-40 év közötti nő éppen most tárcsázza a számát. 

(via vonbrogiani)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.