Németországnak 50 milliárd euróba fog kerülni a menekültválság a következő két évben

migráció
2016 február 01., 08:08
comments 296

A szállások fenntartása, az ellátás, valamint az integrációs- és nyelvi képzések a menekültek számára a Kölni Gazdasági Intézet (IW) előrejelzése szerint a következő két évben 50 milliárd euróba fog kerülni Németországnak. 

Számításaik szerint idén a szállás- és ellátási költségek 17 milliárd euróra emelkedhetnek meg. Ehhez jön még további 5 milliárd euró a képzések után. Az elemzés szerint az ellátandó migránsok száma 2017-ben már elérheti a 2,2 milliót, így az szállásköltségek 22,6 milliárd euróra fognak emelkedni. A kölni intézet szerint a menekültválság kezelése jövőre 27,6 milliárd euróba fog kerülni.

A tanulmány végül megállapította, hogy a helyzet kezeléséhez Németországnak legkésőbb 2017-ben újabb hiteleket kell felvennie. 

(via FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.