A brit férfi alapított egy startupot, majd sokallta a munkát, ezért eladta a részesedését egy bicikliért. Most 250 millió dollárért vette meg a céget a Microsoft

internetek
2016 február 04., 20:06
comments 144

A 29 éves Chris Hill-Scott még 2008-ban alapítója volt két barátjával közösen egy apró startupnak, a SwiftKey-nek. A vállalkozás prediktív szövegbevitelre szakosodott billentyűzeteket fejlesztett, de Hill-Scottnak hamar elege lett az egészből.

Állítólag a hosszú munkaórákat és a sok munkát unta meg, ezért két hónap után eladta részesedését. Egy bicikliért.  

A cég azóta óriásira duzzadt, főleg amióta az Apple 2014-ben engedélyezte az iPhone-okra nem saját gyártmányú billentyűzetek telepítését. És a héten a két másik eredeti alapítótag, Reynolds és Medlock bejelentették, hogy a Microsoft megvette őket, 250 millió dollárért. Fejenként több mint 25 millió dollárt tehettek tisztán zsebbe. 

Az, hogy az eredetileg három alapítója volt a cégnek, csak most derült igazán ki, amikor a két hirtelen nagyon sokat kereső alapító közleményben emlékezett meg harmadik társukról, akitől barátsággal váltak el. 

A sztorit persze felkapták a hasonló techsorsok iránt fogékony lapok. Hill-Scott most a brit kormány webfejlesztője, Twitteren előbb annyit kommentált a sztorihoz, hogy élete legnagyobb hibája volt, majd később privátra állította a fiókját. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.