Akkora bajban van a Volkswagen, hogy el kell halasztaniuk a közgyűlést és az éves jelentést

gazdaság
2016 február 05., 19:41
comments 49

Elhalasztja éves eredménybeszámolójának közzétételét és részvényesi közgyűlését a Volkswagen AG, mivel az emissziós botrány miatt túl sok a bizonytalanság. Az beszámolót március 10-ére tervezték, a közgyűlést pedig április 21-re.

A cég jelezte, hogy nem lennének a botrány miatti visszahívások, akkor "nagyjából az előző évivel megegyező" eredményt értek volna el. A botrányból eredő visszahívásokra 6,7 milliárd eurót tett félre a VW, de elemzők szerint valahol 30 milliárd euró körül lesz mindennel együtt a botrány költsége. Ez a cég három éves EBIT eredményének felel meg.

A Volkswagen AG fő részvényese, a szavazati jogok 50,73 százalékával rendelkező Porsche SE szintén elhalasztja eredetileg március 15-re kitűzött eredménybeszámolóját és a május 4-re tervezett részvényesi közgyűlését.

(Financial Times, Reuters, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.