Van megoldás a hálapénzre: elég, ha összeomlik a gazdaság

Egészségügy
2016 február 05., 16:29
comments 50

Egy sebész, aki korábban 5000 eurót kért egy operációért, most már csak 500 eurót vár el

– mondta Leandros Rakintzis, Görögország 78 éves közigazgatási főfelügyelője, aki 11 év után a napokban mondott le. Rakintzis szerint ez a gazdasági válság egyik pozitív hozadéka, tehát hogy a Görögországban fakelakia néven emlegetett hálapénzből sokkal kevesebbet várnak el az orvosok.

A posztjáról lemondó Rakintzis – aki már hat éve is távozni akart, de akkor senki nem találtak a posztjára – azt is elmondta búcsúzóul, hogy igaz ugyan, Görögország nagyon korrupt az észak-európai országokhoz képest, de végülis a balkáni és kelet-európai EU-tagokhoz képest nem annyira. Tulajdonképpen is ezt is el lehet könyvelni sikerként, viccelt a főfelügyelő.

Arról is beszélt Rakintzis a Financial Timesnak, hogy ez az egész korrupciós probléma valószínűleg az Oszmán Birodalom szívós öröksége, ezért sok idő lesz még, amíg Görögország leküzdi.

(Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.