Lázár János elvitetné a kiskorú menekülteket a városából

POLITIKA
2016 február 06., 12:54
comments 161

Lázár János javaslatára elvinnék a kísérő nélküli, kiskorú menekülteket Hódmezővásárhelyről, mert bár a helyiek nem félnek, de nem bíznak bennük- írja a Délmagyar.

A lapnak megszólaló egyik férfi elmondta, hogy a gyerekek néha csipszes zacskókat és üdítősüveget dobálnak el az utcán. Egy másik arról beszélt, hogy a felesége nem szeret esténként egyedül közlekedni.

Hódmezővásárhely közgyűlése február 3-án döntött arról, hogy támogatja a kormány uniós betelepítési kvóta elleni kampányát. Az ülésen felszólalt Lázár János is, aki azt javasolta: a közgyűlés nyilatkozzon arról, hogy a város egyetlen menekültet sem akar befogadni.

Lázár szerint nulladik lépésként kérelmezni kell a Belügyminisztériumban, hogy a Béla cigány utcai, kiskorú menekülteket gondozó otthont helyezzék el Hódmezővásárhelyről. 

Arról azonban nem volt szó, hogy hová. Az intézményt működtető Szeged–Csanádi Egyházmegye – Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót még nem keresték meg hivatalosan.

A 18 férőhelyes intézmény 2013 óta működik Hódmezővásárhelyen. A gyerekek létszáma változó. A menekült fiatalok 70 százaléka Afganisztánból jön. A vásárhelyi otthonban szállást, étkezést és egészségügyi ellátást kapnak. Az országban Vásárhely mellett Fóton működik még egy menekült fiatalokat befogadó otthon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.