Együtt mehet nyugdíjba a rendőr és kutyája

ÁLLAT
2016 február 07., 05:38
comments 42

Az Egyesült Államokban, Ohió államban, Marietta városában döntött úgy az önkormánzat, hogy a visszavonuló rendőrtiszt, Matt Hickey megtarthatja kutyáját, Ajaxot. A kiképzett rendőrkutyát jelképes áron, egy dollárért adta el neki a polgármester. 

A döntést heves jogi tanácskozás előzte meg, nem volt biztos, hogy lehetőség van ilyen döntés meghozatalára, az erről rendelkező törvények ugyanis egymásnak is ellent mondtak. 

photo_camera

Az interneten kampány is indult, hogy Hickey és Ajax együttmaradhassanak, több mint hetvenezer dollár jött össze erre a célra. Ezt a pénzt most egy olyan alapítvány kapja, amelyik golyóálló mellényeket fejleszt kutyáknak. 

Az államban pedig az ügy hatására törvénymódosítás várható, ami sokkal világosabban fogja összefoglalni, hogy a rendőrkutyák egy dollárért mindig kivásárolhatóak lesznek a jövőben, ha gazdájuk nyugdíjba megy. (NBC4i)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.