Még két napig marad velünk a tavasz

időjárás
2016 február 07., 09:50
comments 67

Gyönyörű, tavaszias hétvégénk, februárhoz képest szokatlanul enyhe idővel. De ez csak átmeneti helyzet, az Időkép előrejelzése szerint szerdára egy délnyugat felől érkező ciklon átalakít majd mindent, jelentős mennyiségű csapadékra és hidegebb időre lehet majd számítani. 

Addig marad a kellemes idő, hétfőn és kedden is 10-15 fok között lesz a napközbeni maximum hőmérséklet, viszont erősebb déli szélre már lehet számítani. Kisebb esők is előfordulhantak, de még nem jelentős mennyiségű csapadékkal. 

Szerdán jön a mediterrán ciklon, sok csapadékkal, éjjeltől kezdve várhatóan, és van rá esély, hogy egész nap essen az eső, akár 20-30 mm is. 

Ezzel együtt jön a hideg, a Dunántúlon így nem kizárt a havas eső vagy a havazás sem. Viharos erejű szél is előfordulhat bárhol az országban. 

Csütörtökön így már csak 5-10 fok közötti maximumra lehet számítani. A borongós idő pedig megmaradhat a következő napokra is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.