Aki ellen nem folyik rendőrségi eljárás, annak már nem kell vagyonosodási vizsgálattól tartania

gazdaság
2016 február 09., 13:07
comments 59

Az év elejétől érvényben van a szabályozás, ami szerint

a NAV most már nem indíthat vagyonosodási eljárást, csak akkor, ha erre a rendőrség kéri büntetőügy miatt.

Pedig ez volt eddig a NAV legerősebb fegyvere arra, hogy megállapítsa az adózó látható életviteléről gyűjtött információk alapján tett becslés segítségével, mennyivel kellene valakinek több adót fizetnie – annak ellenére, hogy papíron sikerült ennek nyomait eltüntetnie, vagy nem vallotta be jövedelmeit.

Az új szabály alapján az egymást vagyonosodási vizsgálatokkal gyakran fenyegető politikusok különösen elégedettek lehetnek. Csak arra kell figyelniük, ne kövessék el a következők egyikét, pontosabban hogy ne induljon ellenük eljárás a következők miatt:

  • vagyon elleni bűncselekmények,
  • pénz- és bélyegforgalom biztonsága elleni bűncselekmények, 
  • költségvetést károsító bűncselekmények, 
  • pénzmosás és gazdálkodás rendjét sértő bűncselekmények.

(Napi.huNépszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.