Fico szerint idén az EU vagy megoldja a migránsválságot, vagy összeomlik

POLITIKA
2016 február 09., 16:44
comments 291

Az idei év lesz az, amikor az Európai Unió vagy megoldja a migránsválságot, vagy maga is összeomlik – írta egy véleménycikkben Robert Fico szlovák kormányfő a pozsonyi Hospodárské Noviny gazdasági-közéleti napilapban.

Az „Öngyilkos politikai korrektség” című írásában a szlovák kormányfő, EU-s tagországok és vezetők a migránsválságra reakcióként tett lépéseit és kijelentéseit idézve bírálta a szlovákiai médiát, ami állítása szerint „átlátható politikai célokat követve” elhallgatja a biztonsági kockázatok a bevándorlásból adódó növekedését vagy szántszándékkal kisebbnek mutatja azok súlyát.

„Aki nem látja azt, hogy a lakosság körében nő az abból adódó feszültség, hogy az EU a migránsválság kapcsán máig nem tett le megoldást az asztalra, miközben a bevándorlási hullám folytatódik, becsukja szemét a valóság előtt, és ez katasztrofális következményekkel járhat” – írta Robert Fico.

Szerinte ha az unió el akarja kerülni, hogy néhány hónapon belül mély válságba jusson, az egyedüli helyes álláspont a migránsválság kezelésére az, hogy mihamarabb bebiztosítsa külső schengeni határokat és visszatérítse a menekültstátuszra nem jogosult migránsokat.

„Mert akár tetszik, akár nem, éppen 2016 lesz az az év amikor az EU vagy megoldja a migránsválságot vagy összeomlik (annak súlya alatt)”

– írta. (MTI, HN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.