Több száz emberi maradványt és apró csontokat találtak egy mexikói farmon

bűnügy
2016 február 10., 20:26
comments 58

Luis Ángel Bravo helyi főügyész újságírók előtt rámutatott, hogy a hatóságok még nem végeztek a nyomok vizsgálatával, ezért egyenlőre nehéz megmondani hány emberhez tartoznak a Veracruz szövetségi államban talált maradványok.

Feltehetően mindannyian a veracruzi bűnszervezetek áldozatai lehetnek, és köztük lehet 2 abból az 5 fiatalból is, akik az idén január 11-én tűntek el Tierra Blancában – mondta Bravo.

A tömegsír az El Limón nevű farmon volt, ami Tlalixcoyan község mellett fekszik a kelet-mexikói szövetségi államban.

„Nyilvánvaló, hogy ezt a helyet nemcsak arra használták, hogy megöljék és elégessék az embereket, hanem arra is, hogy teljesen megsemmisítsék a tetemeket”

– mondta Bravo.

Tavaly augusztusban a hatóságok több mint 31 ezer emberi maradványt tártak fel az észak-mexikói Nuevo León szövetségi állam egyik farmján. A nyomozók megállapításai szerint a maradványok olyan embereké, akiket mexikói drogkartellek hurcoltak el korábban.

Szeptemberben pedig a nyugati Jalisco szövetségi állam egyik farmján lelték annak nyomát, hogy bűnözők savban oldották fel az áldozataik tetemeit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.