Egy 15 éves brit srácot gyanúsítanak a CIA-főnök levelezésének feltörésével

külföld
2016 február 12., 13:19
comments 45

A brit rendőrség elfogta "crackát", a CIA-igazgató John Brennan levelezését feltörő és 11 ezer kormányzati ügynök személyi adatait nyilvánosságra hozó hackert. Hogy hogy hívják, azt sajnos nem hozhatjuk nyilvánosságra, mert

a brit törvények védik a fiatalkorú elkövetők személyiségi jogait.

Úgy ám, ha arra következtet, hogy ezek szerint a világ elsőszámú kémszervezetének főnökét egy fiatalkorú törte fel, jó helyen kapizsgál. "Cracka" egy 15 éves East Midlands-i srác.

A kamaszt a brit hatóságok annak ellenére se tarthatják túl veszélyesnek, hogy Brennan emailjének feltörése után a héten húszezer FBI-alkalmazott és kilencezer nemzetbiztonsági ügynök adatait is nyilvánosságra hozta:

egyik haverja, "Cubed" szerint a bíróság óvadék nélkül szabadon engedte.

"Cracka", aki korábban rendre hangsúlyozta, hogy nem egyedül, hanem "crackas with attitude" nevű bandájával közösen érte el hackersikereit, a #FreePalestine hashtagmozgalomnak ajánlotta hackjeit. Azt mondta, hogy csak akkor hagy fel az amerikai titkosszolgálatok hackelésével, ha az Egyesült Államok kormánya megszakítja kapcsolatait Izraellel. A kérdésre, hogy miért támogatták a mozgalmat, Cracka haverja azt a számomra elég nehezen érthető magyarázatot adta, hogy

"Csak úgy támogatjuk. Nincs rendben. Felismerik a kormányt. Azt hiszik mindent tudnak"

Ne nézzenek rám, fogalmam sincs, hogy kik azok az ők. A mondat eredetileg így hangzott,ha valaki rájön, nyugodtan írja le kommentben, hogy mi a bűbánatot jelenthet: "We just support it. Its not right They are getting to wise the government. They think they know it all."

Barátai szerint a rendőrség lefoglatla Cracka számítógépeit és mobileszközeit. A rendőrség közleménye szerint a fiút számítógépes bűncselekményekkel, számítógépen tárolt anyagok illetéktelen megszerzésére és rosszindulatú felhasználására szőtt összeesküvéssel gyanúsítják. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.