220 ezer katona járja végig Brazíliát, hogy felvilágosítsák a lakosságot a Zika-vírusról

vírus
2016 február 13., 13:35
comments 22

Brazília kormánya mindent megtenne hogy csökkentse a Zika-vírus által okozott fertőzéseket, mire augusztusban elkezdődnek a nyári olimpiai játékok. Most például 220 ezer katona készül végigjárni 350 brazil települést, hogy ellássák a lakosságot tanácsokkal és szórólapokkal, hogyan kell a vírus ellen védekezni.

Marcello Castro, a brazil egészségügyi miniszter szerint azért nagyon fontos a lakosság tájékoztatása, mert ha a brazil kormány azt akarja, hogy az egész világ együttműködjön a járvány megfékezésében, nekik kell legelőször példát mutatniuk. Szerinte, ha összefogunk, a Zika elleni harc akkor is nehéz marad, de legalább nem lesz lehetetlen.

(The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.