Egy ausztrál cég megépítené a Titanic pontos mását

Történelem
2016 február 13., 18:50
comments 116

A Mashable szerint egy ausztrál cég azt tervezi, hogy elkészíti az 1912-ben egy jéghegy miatt elsüllyedt híres óceánjáró, a Titanic majdnem teljesen pontos mását. A Titanic II-t 2018-ban bocsátanák vízre.

photo_camera A Titanoc Cork kikötőjében 1912 áprilisánan (Forrás: Wikipédia)

Blue Star Line nevű hajóscég marketingigazgatója azt mondta, hogy az új hajó csak annyiban különbözne a régitől, hogy ezen természetesen lennének modern és az előírásoknak megfelelő mentőeszközök és mai technikával működő navigációs rendszer.

Az új hajó nagyjából 275 méter hosszú lesz, és kábé 40 ezer tonna. A belsejét pedig a XX. század elejét idézően rendezik be, ügyelve arra, hogy ez ugyanolyan legyen, mint az eredeti hajó belseje.

photo_camera A Titanic konditerme a korban legmodernebb kondigépekkel.

Az új Titanicban is lenne első-, másod- és harmadosztály, és ebbe is 840 kabint terveznek, ami elég 2400 utasnak és a 900 fős legénységnek.

Aki utazni szeretne az új hajón, az már most kezdjen el spórolni. Bár a Blue Star még nem jelentette be, mennyit kérne a jegyekért, van már, aki 1 millió dollárt is adna egy jegyért.

A Titanic II első útján várhatóan a kínai Csinagszu kikötőjéből hajózik majd Dubajba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.