Vona Gábor szerint nincs realitása Erdély visszacsatolásának

politika
2016 február 14., 10:15
comments 240

Nagyinterjút adott a romániai Digi24 hírtelevíziónak Vona Gábor. A Jobbik elnöke pártja új, néppártos vonalát felvillantva

irreálisnak nevezte Erdély Magyarországhoz csatolását.

Mármint szerinte ennek most "nincs realitása, sem akutalitása", de azért arról az álmáról nem mondott le, hogy egyszer "minden magyar egy hazában éljen. Ezt ő "érzelmi kérdésnek" tekinti, amiről, "ha ezt egyszer a történelem lehetővé teszi", nem tud lemondani.

Az interjú kevésbé visszafogott részében, újságírói kérdésre azt is kifejtette, hogy bizonyítékok híján nem állíthatja, hogy a román hatóságok "amerikai megrendelésre" zaklatnák a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalomat és egyéb szélsőjobboldali erdélyi köröket, de neki "nagyon úgy tűnik", hogy

"ami Erdélyben történik, az nem a magyarokról és a románokról szól elsősorban, [...] hanerm az amerikai-orosz nagyhatalmi küzdelemről". (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.