Történelmi eredmény: annyian voltak a hétvégén a Kispest meccsén, ahányan Budapest ostroma alatt

sport
2016 február 16., 13:12
comments 87

Jó kis posztban szedett össze érdekességeket a Kispest focicsapatáról a Taccs blog szerzője, mivel idén ősszel lesz 100 éve, hogy a csapat legjátszotta az első NB1-es meccsét.

Az egyik érdekes adat az, hogy a csapat 1944. december 10.-én játszotta le az utolsó bajnokiját a második világháború vége előtt, a hadibajnokság utolsó fordulójában. A fővárost ekkor már jó ideje bombázták a szövetségesek, az október végén rendezett Fradi-Újpest rangadót is légitámadás miatt kellett lefújni a 83. percben. 

A helyzet annyira forró volt már ekkor, hogy a szovjetek egy nappal korábban foglalták el Vácot, Szálasi Ferenc nyilas nemzetvezető pedig konkrétan a meccs napján nyilvánította erődnek Budapestet, mozgósítva a 14 és 70 éves kor közötti teljes lakosságot és lezáratva a gettó kapuit. A szovjetek két héttel később kerítették be teljesen a várost és kezdték el a közvetlen ostromot.

Ilyen, minden túlzás nélkül pokoli körülmények között volt 1500 néző a Ganz-Mávagot 4-1-re elverő Kispest meccsén.

Az elmúlt hétvégén, a megújult NB1 első tavaszi fordulójában 1570 néző ment ki a Honvéd-Haladás bajnokira.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.