A gázai főmufti szerint addig, amíg nem rondítod el ezzel a nejed, az asszonyverés kifejezetten erősíti a házasságokat

külföld
2016 február 19., 11:01
comments 252

"A Próféta azt mondja: Ne üsd az arcát és ne csúfítsd el. Másképp fogalmazva, ne verd össze annyira, hogy rád kelljen hívni a rendőrséget, vagy hogy eltörje a kezét és vérezzen, vagy hogy megronduljon az arcan. Nem. A verésnek nem az a célja, hogy eltorzítsd, hogy árts neki, hogy leépítsd. A verésnek olyannak kell lennie, mint egy tréfának. Viccesen kell megverni [az asszonyt]".

Ezeket a tanácsokat adta a helyes asszonyverésről a Palesztin Hatóság hivatalos tévéműsorában a Gázai-övezet legfőbb vallási vezetője, Haszan al-Laham főmufti.

Al-Laham szerint egy jó verés csak erősíti a párkapcsolatot. Bár az is igaz, hogy szerinte nem kell egyből megverni az asszonyt, ha nem úgy teljesít, ahogy azt az ura várja.

"Allah megoldást teremtett erre: előbb figyelmeztesd, aztán különülj el, aztán verd meg, aztán hívj közvetítőket a családodból és a családjából" - sorolta a családi konfliktusok kezelésének lépéseit. Válásra csak azután kerülhet sor, ha a verés és a családi közvetítés már nem segített. (Via International Business Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.