Tízmillió forintért kelt el John Lennon hajtincse

zene
2016 február 21., 14:14
comments 19

Egy texasi aukción a hajdarabra egy brit gyűjtő, Paul Fraser csapott le. Összesen 35 ezer dollárt, azaz átszámítva közel tízmillió forintot fizetett érte.

A tincset Lennon egyik filmjének forgatásakor vágták le még 1967-ben, egy német fodrász pedig eltette emlékbe. EZ a legnagyobb Lennon-tincs, ami valaha kalapács alá került. 

Az árverésen elkelt még egy mind a négy Beatles-tag által aláírt fénykép is, 42500 dollárért, azaz közel 12 millió forintért és egy egy kezeletlen jegy a Beatles első amerikai, Washingtonban megtartott koncertjére még 1964-ből. Ezért 30 ezer dollárt fizetett valaki. 

A legtöbbet a zenekar Egyesült Államokban megjelent lemezének, a Yesterday and Today-nak egy példányáért fizettek, összesen 125 ezer dollárt. 

Ezen kívül elárverezták még Steve Jobs nyolcvanas évekből származó karóráját is, 42500 dollárért. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.