Elon Musk végre megszerezte a tesla.com domaint

internetek
2016 február 22., 22:48
comments 24

Musk ugyan jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb vállalatvezetője, az űrkutatástól az autóiparig alig van terület, ahol ne lenne nagy súlya a döntéseinek, de mindeddig volt portfolióján egy apró szépséghiba: nem ő birtokolta a tesla.com domaint. 

Azt még ugyanis gyakorlatilag az internet hajnala előtt, 1992-ben (!) vásárolta meg egy IT-mérnök és Nikola Tesla-rajongó, Stu Grossman. A terve az volt, hogy Tesla emléke előtt tisztelgő rajongói honlapot fog összerakni, de végül ez sosem valósult meg, a honlap üresen állt, a domaint Grossman csak emailcíméhez használta. 

Közben a világvállalattá váló Tesla pedig a teslamotors.com címmel kellett beérje. Musk próbálkozott is több ajánlattal, sőt, 2005-ben még pereltek is, de sikertelenül, a domain maradt Grossmannál. 

A hét végére aztán kiderült, hogy sikerült megegyezni, Musk maga jelentette ezt be Twitterén. 

Részleteket nem tudni, annyi derült csak ki, hogy megegyezés született, nem jogi módszerekkel sikerült lecsapni az értékes domainre. Pedig elég érdekes információ lenne megtudni, mennyit volt hajlandó Musk kifizetni a címért. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.