Olaszországban igent mondott a parlament az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatára

külföld
2016 február 25., 19:40
comments 106

Csütörtök délután 173 igen és 71 nem szavazattal megszavazta a római parlament az 

azonos és a különböző nemű párokra is vonatkozó,

bejegyzett élettársi kapcsolatokról szóló törvényt. Az új jogszabály szerint az élettársi kapcsolat a jövőben sem egyenlő házassággal, és továbbra sem teszi lehetővé az örökbefogadást. A törvény elfogadása már többször kudarcba fulladt, a balközép kormány most  bizalmi szavazásra bocsátotta azt. Ha nem szavazta volna meg a törvényhozás, akkor Mateo Renzi kabinete megbukott volna. 

A törvény szerint bejegyzett élettársi kapcsolat tagjai egyebek között felvehetik egymás családnevét, halálozás esetén a másik nyugdíjából részesülhetnek, válás esetén pedig tartásdíjban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.