Gengsztermódszerrel végezték ki Sandon kabalalibáját

külföld
2016 február 28., 08:21
comments 52

11 éves korában tragikus halált halt a hertfordshire-i Sandon kabalalibája. Az állatot a jelentések szerint fényes nappal végezte ki egy terepjáró ablakán kihajolva lövöldöző férfi.

A libagyilkosság felkavara a kisvárost, ahol az állat még az "Isten hozta" táblán is szerepelt. "A gyerekek nagyon kiborultak, amikor az iskola igazgatónője közölte velük a hírt" - mesélte egy helyi lakos, Gay Ayton a Hertfordshire-i Hírnöknek.

A brutális gyilkosság híre egész Angliát felkavarta, de annyira, hogy egy magánszemély a távoli Sussexből, a Sandontól 180 kilométerre lévő Eastbourne-ból

negyedmillió fontot, vagyis több mint százmillió forintot

ajánlott annak, aki a gyilkos nyomára vezeti a hatóságokat.

A gyilkosság körülményeit amúgy most már a rendőrség is vizsgálja, a hertfordshire-i rendőrség több nyomozót is ráállított az ügyre. Ők most exhumálni akarják a libát, hogy megállapítsák, tényleg gyilkosság áldozatául esett-e.

Közben Sandonban búcsújáróhellyé alakult az a telefonfülke, ahova a kabalaliba fészkelt. Virágok és gyertyák veszik körbe, és a helyiek sztorizgatnak az állatról, amit amúgy halála előtt gyakran átkoztak, mert rendszeresen rátámadt azokra, akik levelet próbáltak feladni a telefonfülkéhez közeli postaládánál. (Via The Independent. A címlapkép illusztráció)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.