Hetvenezer menekült ragadhat Görögországban heteken belül

migráció
2016 február 28., 14:17
comments 75

A következő hetekben 50-70 ezerre emelkedhet a Görögországban ragadt menekültek száma a mostani 22 ezerről – mondta Janisz Mulazasz görög menekültügyi miniszter. A hagyományos balkáni menekült-útvonalon egyre nehezebb továbbjutni, vagy egyáltalán, Görögországból kijutni.

photo_camera AFP / BULENT KILIC

Jelenleg is több ezer menekült torlódott fel a görög-macedón határon, Idomeni közelében, többen sínlezárással tiltakoznak a határok lezárása ellen.

Mulazasz szerint a NATO-terve, miszerint több hadihajót vetnének be a görög szigetek és a török partok közötti tengerszorosnál, és Törökországba szállítanák vissza a kimentett menekülteket, mintegy 70 százalékkal csökkenthetné az átjutó menekültek számát. De "hermetikusan" ez sem zárná el a menekültek útját Görögországba.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.