Szöllősi György: Egyetlen gazdag vagy befolyásos magyar embert nem érdekelt a mi szent ügyünk Orbán Viktoron kívül

politika
2016 március 10., 14:29
comments 159

Szöllősi György, a sportújság­író-szövetség elnöke (korábban a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója), a FourFourTwo főszerkesztője, aki Puskás Ferenc emlékéből él, a Puskás-hagyatékról, Felcsútról és Orbán Viktorról beszélt a Borsnak.

A márkáról, a brandről, a franchise-ról és hasonlókról beszélgettek, aztán egyszer csak jött egy ilyen rész, amiben a Puskás név használatát kérték számon Szöllősin:

Bors: „Bezzeg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester kolbászához meg söréhez oda lehetett adni Puskás nevét…”

Szöllősi: „Természetesen egyik termék gyártója sem kapta ingyen a jogokat.”

Bors: „Csak azt ne mondja, hogy piaci áron.”

Szöllősi: „Csak azt ne gondolja, hogy konkrét összegeket fogok elárulni.”

Arra a kérdésre, hogy helyénvaló-e, hogy Orbán Viktor és Felcsút kisajátítja Puskást, Szöllősi azt mondta, „amikor a miniszterelnök közbenjárására hazakerültek Puskás Ferenc trófeái, gazdag tárgyi hagyatéka, Erzsébet asszony és a leányuk, Anikó maga mondta, hogy a legjobb helye mindennek a Puskás Akadémián lesz”.

Hogy miért nem ajánlották fel a hagyatékot a Honvédnak, azt mondta, a döntés Puskás Anikóé volt, édesanyja egyetértésével, de:

„Bár lenne ki elől kisajátítani Puskást idehaza! Sem a Honvédot, sem egyetlen gazdag vagy befolyásos magyar embert nem érdekelt a mi szent ügyünk Orbán Viktoron kívül.”

A Bors felvetette, hogy Puskásnak semmi köze Felcsúthoz, sosem járt ott, ellenben Kispesten nőtt fel, és ott van az egyetlen hazai klubja is. Erre Szöllősi azt mondta, „ez egy provinciális megközelítés, ezzel az erővel a Real Madrid és a Panathinaikosz szurkolói is kizárólagos igényt tarthatnának Puskásra, hogy a többi sikeres állomáshelyéről most ne beszéljünk”.

A Bors szerint „bizarr”, hogy Orbán a saját játékszerének tekinti a Puskás-hagyatékot, és hogy ehhez Szöllősi a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökeként még asszisztál is, sőt haszonélvezője annak, ami Felcsúton történik, ezért feltette a kérdést, hogy Szöllősi nem gondolja-e, hogy tisztségei összeférhetetlenek egymással. Szöllősi azt mondta:

„Roppant sajnálatosnak tartom, hogy Puskás nevével manapság politikai okokból foglalkoznak a legtöbbet, Orbán Viktornak pedig csak hálával tartoznak a Puskás-rajongók.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.