Aki nem tudott fizetni, azt kényszermunkára fogták a borsodi uzsorások

bűnügy
2016 március 16., 16:10
comments 48

Előzetes letartóztatásban van már az a férfi és nő, akik Csernelyen élelmiszereket, élvezeti cikkeket, készpénzt és lakhatást adtak uzsorakamatra a rászorulóknak.

V. Alexandra és P. József 2013-tól 2016 februárjáig több rászoruló csernelyi lakossal állapodtak meg arról, hogy teljesen aránytalan kamatért tartós élelmiszereket és készpénzt adnak nekik. Akik egy idő után nem tudtak törleszteni, azokat megfenyegették, hogy megverik, másokat pedig illegális favágásra fogtak.

Az ózdi rendőrök február 27-én fogták el őket, zsarolás, uzsora-bűncselekmény és kényszermunka bűntett miatt nyomoznak ellenük.

Már előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság elrendelt. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.