Négy napja egy rohadt magas szegedi fán retteg egy fekete macska

ÁLLAT
2016 március 17., 11:32
comments 378

A szegedma.hu írta meg, hogy egy fekete macska felmászott a szegedi Klúg Péter-iskola udvarán álló egyik magas fára, de nem tud lejönni, ezért kétségbeesetten kapaszkodik, és nyávog. A lap videót is közölt róla:

Már négy napja tudnak róla a tűzoltók, de a kérdésre, hogy miért nem hozták eddig le, arról Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője adta meg a meglepő választ a lapnak:

„A szakmai tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyen helyzetekben jobb nem bolygatni a macskákat, mert két forgatókönyv fordulhat elő, amikor elindulnak a kollégáink felfelé: a macska ijedtében vagy feljebb mászik, vagy leugrik. Ezért érdemes hagyni, hogy magától lejöjjön, amit meg is fog tenni, hogyha nyugalom van körülötte.”

Hát innen lentről úgy tűnik, hogy nyugalom van körülötte, mégsem tud lejönni a fáról ilyen magasságból:

Forrás: szegedma.hu / Youtube
photo_camera Forrás: szegedma.hu / Youtube

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.