Óriási kamu volt, hogy lebontanák a Párisi udvar híres üvegkupoláját

belföld
2016 március 17., 13:02

Mind a tulajdonos, mind a kivitelező Market Zrt. határozottan cáfolta a 444 kérdésére, hogy meg akarnák semmisíteni Róth Miksa nagyszerű alkotását. A pletyka akkor terjedt el, amikor közösségi oldalakon kezdtek el megosztani egy fotót egy erről szóló plakátról:

Azonnal utánaérdeklődtem, és mind az építtető képviselője - telefonon - mind a kivitelező Market - levélben - totális álíhírnek minősítette a plakáton olvashatókat. 

A Market például ezt írta:

Az Ön által küldött fotón látható kupola és környezete 100 %-ban az örökségvédelmi elvárásoknak megfelelően, szakrestaurátorok részvételével kerül felújításra. A Róth Miksa üvegfestő- és mozaikművész munkája által díszített kupola az eredeti állapotában, megtisztítva, régi pompájában lesz látható a munkák befejezése után.

 Rendkívül sajnálatos számunkra, hogy egy ismeretlen plakátterjesztő ennyire rosszindulatú módon, megtévesztő információkkal, negatív hangulatkeltéssel félreinformál mindenkit.

 Az építtető Mellow Mood Hotels képviselője elmagyarázta, hogy az persze elképzelhető, hogy a restaurálás során a kupola egyes elemeit leszerelik, hogy műhelyben folytassák a restaurálást, majd az adott részeket megújult állapotukban visszaszereljék. 

Ez itt a szóban forgó üvegkupola:



(A kép I\\/I4R[ł munkája, cc by-nc 2.0)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.