Szijjártó és Kóka a házügyeik miatt értették meg egymást

POLITIKA
2016 március 17., 12:09
comments 61

A Figyelőben jelent meg egy interjú Kóka János volt SZDSZ elnökkel és gazdasági miniszterrel.

Ő az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban tűnt fel a nyilvánosság előtt, elsősorban olyasmivel, hogy diplomataútlevelet adott neki a külügyminisztérium, és néha elkíséri a kormánydelegációkat mindenféle külföldi országba.

A mostani beszélgetésből például kiderült, hogy nem csak a külgazdasági tervekkel ért egyet Kóka, de az egykulcsos adóval is, sőt nagyon óvatosan, de mintha a migránsokat távol tartó kerítés sem zavarná annyira.

"Ami azonban az uniós határok védelmének szükségességét illeti, nagyon nehéz nem egyetérteni ezzel a kötelezettséggel."

Előkerül Hosszú Katinka, akinek viselkedése Kóka ízléséhez képest nem volt megfelelő, de a legtöbbet Szijjártó Péterről és a külügyes kapcsolatról van szó.

A lényeg:

  • időről-időre ellátogat a külügyminiszterhez, és beszélgetnek,
  • nem tanácsadó, csak a tapasztalatait osztja meg,
  • nem barátok, munkakapcsolat van,
  • a nem-barátságának és nem-tanácsadásnak nem volt köze ahhoz, hogy a külügy bankja, az Exim tulajdonában lévő tőkalap beszállt Kóka cégébe,
  • egyébként is, egy eximes hitelkérelmüket visszautasították, pedig hát az Exim mindenfélére ad, csak nekik nem.

De a legkedvesebb, a legszemélyesebb mégis ez a rész:

"Megtettem [az orra alá dörgöltem] Szijjártó Péternek, amikor Dunakeszi háza miatt kapta föl a sajtó. Akkor elmondtam neki, hogy nekem sem volt jó érzés, amikor az éppen épülő házam elé fideszes szóvivőként kiállt, és szélhámosságot kiáltott. Értette, miről beszélek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.