Agresszív támadássorozattal szabadulnának meg Trumptól a republikánusok

külföld
2016 március 20., 07:44
comments 143

A republikánus párt olyan stratégiát dolgozott ki, amitől azt remélik, megállíthatják az egyre megállíthatatlanabbnak tűnő Donald Trumpot. Tervükről a New York Times készített összefoglalót. Azt írják, a republikánusok szembesültek vele, Trump olyan előnyre tett szert, amit csak agresszív támadássorozattal lesz esélyük behozni.

Ha a gerillaharc kudarcot vallana, a republikánusok arra is fel vannak készülve. Ez esetben független jelöltet indítanak majd a választásokon, hogy megvédjék a republikánus elveket és választási lehetőséget kínáljanak a konzervatív szavazóknak.

A Times szerint a republikánusoknak már megvannak a stratégiái, hogyan fogják kiválasztani a jelöltet, akit szembeállítanak Trumppal. A lap szerint szóba jöhet Tom Coburn volt oklahomai szenátor, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy Trumpot meg kell állítani, és Rick Perry volt texasi kormányzó is.

A Trumpellenes republikánusok jelenleg azon vitáznak, kit kéne támogatniuk Trump helyett: Ted Cruz texasi szenátort vagy John Kasich ohiói kormányzót. Mindkét politikus még mindig versenyben van az elnökjelöltségért. Donald Trumpnak pillanatnyilag 250-nel több delegátusa van, mint Cruznak.

A The New York Times arra mutat rá, hogy a republikánus tábor megosztottsága nem tesz jót nekik, hanem éppen hogy erősíti Trumpot. A pártelitet nem támogató republikánusok Ted Cruz texasi szenátort támogatják, míg a pártelit újabban John Kasich ohiói kormányzót látná szívesebben elnökjelöltként. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.