Hallgassa meg, ahogy Orbán Viktor a szívére veszi, amikor korrupcióval gyanúsítják!

POLITIKA
2016 március 21., 14:35
comments 490

"Magyarországon minden parlamenti képviselőnek és minden kormánytagnak folyamatosan a vagyoni helyzetéről nyilatkoznia kell, ezt 26 éve gyakorlom, minden, amit ott olvas, az úgy van. Ami azon túl van, pletyka, föltételezés, vagy politikai vád, az mind valótlan."

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta ingerülten Vona Gábornak, a Jobbik elnökének a Parlamentben.

Vona azonnali kérdést tett fel Orbánnak, a miniszterelnök környezetének gazdagodásával kapcsolatban.

Mészáros Lőrinc gázszerelőből lett milliárdos felcsúti polgármester, Andy Vajna kormányzati kaszinó- és médiabasa, és Habony Árpád luxustanácsadó vagyonának mesés növekedését vizsgálná a Jobbik a parlamentben, de a Fidesz ebben nem tűnik partnernek.

Orbán a körének gazdagodását firtató jobbikos kérdésekre rendszeresen azzal vág vissza, hogy Vona pártjának is vannak ügyei, például a politikusok rokonainak foglalkoztatása, vagy a párt oroszbarát politikája és kötődése.

"Mészáros Lőrinc tehetséges vállalkozó (...), vagy az ön személyes strómanja?"

Ezt kérdezte egy ponton Vona Orbántól, aki ezt hallhatóan a szívére vette, vagy legalább is jól adta elő, hogy a szívére veszi.

"Természetesen minden olyan véleményt, ami bűncselekmény elkövetésével vádolja meg a miniszterelnököt, mert ön most ezt tette, a leghatározottabban vissza kell utasítanom."

A teljes kérdés-válasz kört itt tudja mégnézni és meghallgatni, 6 perc, érdemes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.