Mindenki nyugodjon le: Orbán főtanácsadója szerint nincs is terrorveszély Magyarországon

POLITIKA
2016 március 22., 21:02
comments 148

Bakondi György szerint Magyarországon nincs terrorfenyegetés, de a brüsszelihez hasonló, súlyos eseményeknél

ellenőrizni kell a "szálakat",

ezért is rendelték el a 2-es szintű terrorkészültséget. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója címet viselő férfi az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában beszélt.

A helyzet tisztázásáig a kormány helyesnek látta bevezetni a 2-es készültséget, amelyet akkor lehet elrendelni, ha ellenőrzött, vagy részben ellenőrzött információk szerint kockázatnak van kitéve az ország – mondta.

Bakondi György szerint egyébként a brüsszeli események nincsenek összefüggésben Salah Abdeslam múlt pénteki letartóztatásával, mert a véghez vitt terrorcselekmények nagyobb felkészülést és szervezést igényeltek (a brüsszeli rendőrök nem így látják, de mindegy).

A belbiztonsági főtanácsadó – az elkövetőkről szóló bármiféle információ nélkül – szólt arról is, hogy beigazolódtak azok a kormányzati prognózisok, amelyek szerint a tömeges illegális migráció közbiztonsági válsághelyzetet idéz elő és nemzetbiztonsági kockázatot rejt, ezért az ellenőrzés nélküli beáramlást meg kell szüntetni.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány kötcsei rendezvényére 2015 szeptember 5-én
photo_camera Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány kötsei rendezvényére szeptember 5-én (Fotó: Varga György / MTI)

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.