Úgy szüntetik meg a KLIK-et (ha egyáltalán), hogy közben minden teljesen ugyanolyan marad

oktatás
2016 március 22., 21:48
comments 532

"A szervezet vezetése továbbra is úgy véli, hogy az állami intézményfenntartás a záloga annak, hogy minden diák (...) hozzáférjen a minőségi oktatási szolgáltatásokhoz"

– írja válaszul Rétvári Bence Szabó Tímea PM-es képviselő parlamenti kérdésére, amiben arról érdeklődött, hogy milyen szervezet jön létre a KLIK helyett.

photo_camera

Rétvári – aki közismerten ellenséges viszonyban van az igazsággal – ma reggel azzal próbálta puhítani a tanárokat-diákat, hogy nyáron megszüntetik a KLIK-et. Hát, a jelek szerint úgy szüntetik meg, hogy közben teljesen ugyanolyan, központosított entitás marad a helyén.

Pilz Olivér, a tanári tiltakozáshullámot elindító miskolci Herman Ottó gimnázium tanára gyorsan véleményezte is a fejleményeket a 24.hu-nak.

"A fő cél az lenne, hogy ne centralizált legyen az oktatás, a döntéshozatal minél közelebb kerüljön az iskolákhoz, megfelelően legyen finanszírozva az egész rendszer, és szerencsétlen a kettős fenntartás is, vagyis, hogy az önkormányzat üzemeltet, az állam pedig fenntart"

– mondta a központosított struktúráról, ami a KLIK lényege.

A kormány szavahihetőségéről pedig úgy látja, hogy bármit mondanak,

"mindig kiderül, hogy nincs benne tartalom,"

és bár

"vannak ígéretek, csak éppen tettek nincsenek. Ha vannak is tettek, azok nem az alapját érintik a rendszernek."

A kormány pedig csak arra törekszik, hogy

"csökkentse azt a tömeget, ami a mozgalmunk mögött áll. Ezek az ígérgetések mind azért vannak, hogy lefaragjanak az elégedetlen tömegből."

(Kettősmérce, 24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.