Az MNB alelnöke azt mondta, direkt lepték meg a piacokat, erre gyengülni kezdett a forint

gazdaság
2016 március 23., 08:46
comments 115

Gyengülni kezdett a forint jegyzése a főbb devizákhoz képest, miután reggel 8 órakor Nagy Márton, az MNB-alelnöke egy háttérbeszélgetésen azt mondta a keddi kamatcsökkentésről, hogy „direkt leptük meg a piacokat”. Azt is mondta, hogy új kamatvágási ciklus indult, biztos hogy lesz második csökkentés, kérdés, hogy lesz-e harmadik és negyedik. De az alacsony kamatszintet huzamosabb ideig tervezik fenntartani.

Egy korabeli képaláírás: „Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnök-jelöltje (j) Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke társaságában kinevezése előtti bizottsági meghallgatásán a Parlamentben 2015. július 22-én.”
photo_camera Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (akkor még) alelnök-jelöltje Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke társaságában kinevezése előtti bizottsági meghallgatásán a Parlamentben 2015. július 22-én. (Fotó: Illyés Tibor / MTI)

A szakértőkkel folytatott megbeszélés kezdetekor 1 euró 311,69 forintot ért, közel egy óra alatt 312,60 forintra erősödött. Innen gyengülni kezdett, negyed tízkor 312,30 forinton állt az euró. A dollár 278 forinton kezdte a napot, 8 órakor 278,35 forintot, 9 óra körül 279,35 forintot, negyed tízkor 279 forintot ért. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.