Parkolót csinálhatnak a Vörösmarty térből, ezért nem lehet ott a Könyvhét

POLITIKA
2016 március 24., 12:07
comments 87

Az Együtt politikusa, Pataki Márton adott ki közleményt arról hogy a fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága, amelynek Kocsis Máté az alelnöke, március 8-án 423./2016 (03.08) határozatában döntött arról, hogy április 29-től a József Nádor téri építkezés miatt parkoló lesz a Vörösmarty téren. 

Magyarul: június 9-től éppen ők döntöttek arról, hogy nem lehet Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren, mert ott épp autók fognak parkolni.

- írja ebben. 

A határozat elérhető a főváros honlapján is, e szerint októberig lesz ott parkoló: 

A Bizottság az előterjesztett 480/K sorszámú közterület-használati kérelem ügyében a 3/2013. (III. 8.) Főv. Kgy. rendelet 5. § (2) bekezdés 17. pontja alapján úgy dönt, hogy a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal ideiglenes lakossági parkolók kialakítása a József nádor téri mélygarázs építése miatti parkolási nehézségek enyhítésére 830 m2-en közterület-használatához a Budapest V. Vörösmarty tér 2016.03.09-től 2016.10.31-ig a 3/2013. (III. 8.) Főv. Kgy. rendelet mindenkor hatályos 2. melléklete szerinti díj 10%-ának megfizetésével hozzájárul a BKK forgalomtechnikai hozzájárulásával. Felhatalmazza elnökét, hogy a Használati megállapodást aláírja. 

Csütörtök délelőtt írtunk arról, hogy sok évtized után kikerülhet a Vörösmarty térről az Ünnepi Könyvhét, mert nem kapták meg a szükséges fővárosi engedélyt a szervezők. Ezt az információt akkor Kocsis Máté vezette önkormányzat még cáfolta, mint írták, nem született az ügyben még döntés. 

A József nádor téren amúgy egy Orbán vejéhez, Tiborcz Isvánhoz köthető cégcsoport sündörög mostanában

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.