Magyarországra magyar bankkártyát akarnak Matolcsyék

gazdaság
2016 március 31., 06:11
comments 509

Azon dolgoznak a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó GIRO Zrt-nél, hogy

hogyan lehetne a Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal belföldön történő tranzakciókat egy magyar állami rendszerben elszámolni

- mondta a Portfólió.hu-nak adott interjújában Bartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrákért felelős igazgatója.

"Legalább elméleti szinten", "más országok gyakorlatát tanulmányozva", de "fel kellett tenni azt a kérdést", hogy a magyar kibocsátású kártyákkal Magyarországon lebonyolított kártyatranzakciókat miért Belgiumban és az Egyesült Királyságban számolják el az érintett kártyatársaságok, mondta Bartha.

Az MNB igazgatója szerint arra lenne szükség, hogy a mostaninál olcsóbb és gyorsabb legyen az elszámolás. Ha ezt a GIRO a külföldi kártyatársaságoknál jobb választ tud adni, akkor érdemes lesz belevágni a projekt be, mondta az igazgató.

(Portfólió)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.