Király kollégától is kölcsönzött bekezdéseket a plágiumon kapott vezérőrnagy

oktatás
2016 április 05., 07:54
comments 126

Az Átlátszó Oktatás felvetésére a debreceni egyetemen kivizsgálják Isaszegi János nyugalmazott vezérőrnagy 2011-es doktori disszertációját. Isaszegi az Átlátszó Oktatás gyanúja szerint doktorijának legalább a felét hivatkozás nélkül, szó szerint átvette korábbi cikkekből és könyvekből.

Az eddig azonosított, szó szerinti átvételek között van Király András kollégánk egy 2006-os, az Indexre írt cikke is az iraki háborúról.

Isaszegi jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, és a HM Zrínyi Kiadó vezetője is. Disszertációját annak idején Raffay Ernő bírálta és engedte át, ő az Antall-kormány hovédelmi államtitkára volt. (Átlátszó Oktatás)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.