Hopp, Lázár régi kedvezményezettje újabb közbeszerzést nyert a Miniszterelnökségnél

gazdaság
2016 április 06., 12:46
comments 27

A Kárpáti Péter György érdekeltségébe tartozó New 4 Kft. nyerte a Miniszterelnökség rendezvényeinek megszervezéséről szóló közbeszerzését, 18 millió forintért. 

Feladat mindenféle rendezvények szervezése, biztosítása stb, továbbá:

"A rendezvényekhez kapcsolódó szakmai valamint alternatív, kiegészítő programok biztosítása, családi szórakoztató programok, lakossági rendezvények megszervezése, melynek keretében

például műsorvezető, animátor, előadóművészek, DJ, kézműves foglalkozás, bűvész, lufihajtogató bohóc, arcfestő, mesemondó, interaktív bábozás, játszóház, vetélkedő, zenés program, koncert

kerülhet megrendelésre."

Kárpáti Péter György régi ismerőse lehet Lázárnak. Például amikor Lázár még hódmezővásárhelyi polgármester volt, Kárpáti egy másik cége, az Ész-Ker kft. sok más mellett egy 129 milliós közbeszerzési és energetikai tanácsadói szolgáltatások nyújtásáról szóló közbeszerzést nyert a városnál. De a Fidesz frakció is lelkesen tömte pénzzel az Ész-Kert és a New 4-et egyaránt.

Szintén Kárpáti Péter György cége, a CEU Consulting (nincs köze a hasonló nevű egyetemhez) készített 22 millió forintért tanulmányt a Rubik kockáról az MNV-nek, az Ész-Ker egy másik ismert ismert megbízása pedig a világegyetem legdrágább, Siófok környéki útszakasza (420 méter, kétmilliárd forint) körüli tanácsadás volt: 62 millió forintért segített a cég kiválasztani a megvalósíthatósági tanulmány elkészítőjét. Kárpáti Péter György cégei Józsefvárosban is sikeresen nyertek közbeszerzéseket, közös cége van Tiborcz István üzlettársával, Hamar Endrével (az Eupro Projektmenedzsment kft), és

egyébként pedig a Terminal éttermet szintén az ő cége, a Pakor-Gasztronómia újította fel.

Sőt, annyira rutinos ember Kárpáti Péter György, hogy már a 2002-es Millenáris botrányban is hűtlen kezeléssel vádolták egy sokadik cége, a Globe Trotters által behozott órák miatt.

(Közbeszerzési Értesítő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.